Tempranillo Blanco

Tempranillo Blanco

Een witte Tempranillo? Jazeker! Een druif die volle, aromatische wijnen voortbrengt en absoluut de moeite is om te ontdekken.

Lees meer

Syrah

Syrah is het meest aangeplante druivenras in de noordelijke Rhône. De druif groeit daar al sinds de Romeinse tijd. Volgens kenners worden in de gemeentes als Hermitage, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph nog steeds de beste Syrahwijnen ter wereld verbouwd. We laten jullie graag als wijnliefhebber de verschillende facetten van deze krachtige en kruidige druif ontdekken.

Lees meer
Syrah
Albariño, dé witte druif in Rías Baixas

Albariño, dé witte druif in Rías Baixas

Een vroeg rijpende witte druif die houdt van een vrij koel en vochtig klimaat. De Albariño voelt zich dan ook bijzonder thuis in Noord Spanje met het Atlantische zeeklimaat van de Rías Baixas streek. De wijnen zijn geliefd om hun rijke aroma's van steenfruit, een tikkeltje zilt en een pittige zuurgraad. Kortom: The Seafood Lovers' Wine.

Lees meer

Vignes des Deux Soleils

De wijn met het bootje ... Een verhaal van ontmoetingen, kennisuitwisseling en vriendschap. De twee wijnmakers, Bruno Le Breton en Damien Michel, zijn avonturiers en gepassioneerd door de natuur. Sinds jaren werken ze samen om de 'Grand Cru voor elke dag' te creëren.

Lees meer
Vignes des Deux Soleils
Roberto Sarotto

Roberto Sarotto

Bij het wijnhuis Roberto Sarotto speelt familie een centrale rol. Dat voel je, zie je en proef je. Ontdek hier hun verhaal.

Lees meer

Chardonnay

Chardonnay is de op één na meest geplante witte druif ter wereld, met een wereldwijde aanplant van meer dan 210.000ha en dit hoeft ook niet te verbazen. Het is namelijk een druif die zich uitstekend leent tot het maken van de fijnste witte wijnen ter wereld.

Lees meer
Chardonnay
Château Dutruch Grand Poujeaux

Château Dutruch Grand Poujeaux

Dit wijnhuis heeft een plekje veroverd in het hart van menig wijnliefhebber. De 30 hectare wijngaarden zijn gelegen op het plateau van Moulis, één van de minder bekende gemeentelijke appellaties op de linkeroever van de Gironde. Ontdek deze parel.

Lees meer

Isabelle & Denis Pommier

In 1990 start het wijnverhaal van Isabelle en Denis in Chablis toen ze 2,5 hectare Premier Cru wijngaard erfden van zijn grootouders. Vandaag beslaat het wijnhuis zo'n 19 hectare wijngaard. In relatief korte tijd werd een geweldige reputatie opgebouwd. De wijnen zijn bijzonder karaktervol en bezitten veel diepte en daarnaast een typerende frisheid en fraaie minerale toets.

Lees meer
Isabelle & Denis Pommier
Château Villars

Château Villars

Thierry Gaudrie, de naam zegt u misschien niet veel, maar in de appellatie Fronsac is hij best een grote meneer. Een van de grote trekkers achter het Expression de Fronsac-idee, waarbij ze de kwaliteit en de naam van de appellatie terug wat meer élan willen geven.

Lees meer

Domaine Cailbourdin

Alain Cailbourdin is een autodidact die in 1980 zijn eigen wijnhuis opricht en nu met zijn zoon Loïc het domein verder uitbouwt. Echte ambachtsmannen die werken met het grootste respect voor de natuur. Hun filosofie is dat kwaliteitswijn begint bij kwaliteitsdruiven.

Lees meer
Domaine Cailbourdin
Alain Jaume & Fils

Alain Jaume & Fils

De familie Jaume maakt al sinds 1826 bijzonder fijne wijnen in de Zuidelijke Rhône. De wijnen worden gekenmerkt door een stevige dosis smaak, met de nodige kruidigheid maar zonder al te veel houtgebruik. 

Lees meer

Lorenzo Zonin van Podere San Cristoforo

Een gepassioneerd wijnmaker in Toscane die we een vriend mogen noemen. We kennen Lorenzo al jaren via een gemeenschappelijke wijnopleiding aan OIV in Parijs. Hij maakt sinds begin jaren 2000 elegante, eerlijke en ambachtelijke wijnen in Maremma met veel respect voor de natuur. Ontdek zijn verhaal hier.

Lees meer
Lorenzo Zonin van Podere San Cristoforo