Vignes des Deux Soleils

Als je de ogen sluit, hoor je de insecten en vogels zingen. Je ruikt Provençaalse kruiden en aromatische planten. De zon is warm op je huid. Je bent op de top van een heuvel. Gevormd als golven dragen deze heuvels de wijnen van Vignes des Deux Soleils, net zoals boten uit het oude Rome vroeger wijn door de Middellandse Zee vervoerden. Dezelfde soort boten die je op de flessen kunt vinden: grote kombuizen met Latijnse zeilen.
Hier zijn de wijnstokken omgeven door kreupelhout. De druiven groeien tussen bloemen en olijfbomen, konijnen en trekvogels, en genieten van zonnige dagen van herfst tot zomer. De bodem bestaat uit witte kalksteen die voor een heel bijzonder fenomeen zorgt: als de nacht valt, geven de stenen de warmte af aan de druiven die ze overdag hebben opgedaan. Dit merkten de wijnboeren snel op en besloten om de wijnen een naam te geven op basis van deze bijzonderheid: de druiven groeien tussen twee zonnen!
Onder mediterrane invloeden wordt het klimaat genuanceerd door de nabijheid van de Cevennen. In de herfst en de winter worden de wijnstokken bewaterd door intense regen. Terwijl in de lente en de zomer de lange zonovergoten dagen worden gevolgd door zwoele nachten. Dit extreme klimaat zorgt voor wijnen met optimale fruitrijpheid en intense aroma’s en smaken.
Vignes des Deux Soleils is een verhaal van ontmoetingen, kennisuitwisseling en vriendschap. De twee wijnmakers, Bruno Le Breton en Damien Michel, zijn gepassioneerd door de natuur. Sinds jaren werken ze samen om de 'Grand Cru voor elke dag' te creëren. Beide zijn grote avonturiers, ze werkten samen met de beste wijnmakers in Nieuw-Zeeland, Argentinië, Toscane en Californië.
De passie voor de wijngaard en het respect voor het kreupelhout is terug te vinden in elk van de wijnjaren van Vignes des Deux Soleils. In de loop der jaren zijn er veel vriendschappen gevormd, wijnstokken geselecteerd, wijnen ontwikkeld, allemaal met de sterke identiteit van de mediterraanse zon. Hierdoor zijn de wijnen zeer geliefd en succesvol en nog belangrijker, fantastisch om te drinken! Ontdek ze hier.