Château Villars

Thierry Gaudrie, de naam zegt u misschien niet veel, maar in de appellatie Fronsac is hij best een grote meneer. Eén van de grote trekkers achter het Expression de Fronsac-idee, waarbij ze de kwaliteit en de naam van de appellatie wat meer élan willen geven.

De beste manier om dit te doen, is natuurlijk door een ongeziene kwaliteit na te streven. Dit doet Thierry door zijn wijnen te maken alsof het Grand Cru Classé-wijnen uit het naburige Saint-Emilion zouden zijn. Om u een idee te geven:

  1. Driedubbele triage van de geoogste druiven.
  2. Een bijzonder lange maceratie van deze druiven, tot 27 dagen lang.
  3. Het gebruik van eiken vaten, waarvan telkens 1/3 vernieuwd wordt.
  4. Erop toezien dat telkens de juiste hoeveelheid van elk druivenras (Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon) wordt gebruikt.

Dit huis wordt de laatste jaren ook beloond voor haar harde werk. De wijnen van Château Villars pronken maar liefst 47 keer in de Guide Hachette en ze krijgen ook zeer regelmatig scores van meer dan 90/100 in The Wine Advocate van Robert Parker. Ook Wine Spectator, Decanter en andere hoog aangeschreven magazines volgen. Met andere woorden, dit is een wijnhuis dat voor de meerwaardezoeker alle correcte troeven in huis heeft.

Ontdek Château Villars 2005