Château Dutruch Grand Poujeaux

Château Dutruch Grand Poujeaux is zo’n kasteel dat een plekje veroverd heeft in het hart van menig wijnliefhebber. De wijngaarden zijn gelegen op het plateau van Moulis, één van de minder bekende gemeentelijke appellaties op de linkeroever van de Gironde. Moulis heeft inderdaad niet dezelfde naamsbekendheid als zijn directe buur, de appellatie Margaux, maar dit heeft ook zijn voordelen. Zo vind je in de appellatie Moulis-en-Médoc (zoals die voluit heet), nog steeds enkele pareltjes die de mythe ontkrachten dat goeie Bordeauxwijnen duur zijn.

Het wijnhuis Dutruch Grand Poujeaux werd gesticht in 1850 door de familie Dutruch, maar werd in 1967 verkocht aan de huidige eigenaars, de familie Cordonnier. Deze familie verbouwt er nu al meer dan 50 jaar met passie, kennis en zorg hun druiven. Sinds 2016 is de jongste telg aan het roer van dit bedrijf komen staan, François Cordonnier. Hij is naast wijnmaker ook de verdeler van de zeer prestigieuze wijnen van het huis Moueix, denk maar aan Pétrus, Trotanoy, La Fleur-Pétrus, Dominus, enz…. Hij weet als geen ander kwaliteit na te streven.

De wijnen worden gemaakt van een combinatie van Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot, die telkens streng geselecteerd worden door de wijnmaker. Na de vinificatie worden deze gedurende 12 maand op eik te rusten gelegd.

Deze druiven groeien op een ondergrond van kalksteen met veel grind en klei. Deze ondergrond is bijzonder geschikt om de gekozen druiven perfect rijp te laten worden.

Het resultaat is een vriendelijke wijn, met een zachte tanninestructuur, vol donker fruit dat doet denken aan blauwe bessen, zwarte kersen, cederhout en laurier. Een aanrader bij de Belgische klassieker biefstuk met frietjes.

Ontdek de wijn hier.